torsdag 29 augusti 2013

Underbar dag!

Igår var en underbar dag! Jag fick finbesök av en kompis och hennes barn, som jag inte sett på 2,5 år. Oj vad jag har saknat henne! Nu hoppas jag att vi kan träffas oftare i framtiden.





Lite fina bilder på Ted och A blev det också!



tisdag 27 augusti 2013

Flaggspel

Nu var flaggspelet klart. Jag har varit ganska trött på att det är så lite färg på Teds rum. Ett barnrum ska vara fyllt med färg! Och ett pojkrum måste väl inte bara vara blått och grönt? Slängde in lite rosa också, och det blev jättefint! (Färgerna ser lite väl bleka ut på bilden)

Jag är nöjd, nu får vi se vad nästa projekt i "pimpa Teds rum" blir.

måndag 26 augusti 2013

Jämföra...

Sitter just nu med en kopp kaffe i handen och en pisse i knät, och försöker vakna. Hur kan bebisar bli pigga så fort efter sömn? Jag förundras över detta varje morgon. Jag behöver iallafall en timme på mig innan jag blir som folk. För Ted räcker... 2 minuter? Så är det väl med dom flesta barn antar jag. En hyfsad natt har det varit, behövde bara springa in till han två gånger. Så nu är nog förkylningen på väg bort för denna gången. jag känner mig också mycket, mycket piggare.





Varför ska man alltid jämföra med andras barn? Jag blir superstressad av detta, men kan inte låta bli! Som detta att han inte kryper, eller ens ålar sig framåt, fast flera barn i vår föräldragrupp gör det. Och då ska tilläggas att Ted är äldst. Jag vet, alla barn utvecklas olika, man ska inte jämföra, men jag gör det tyvärr ändå. Ibland utan att jag ens tänker på det. 

Denna veckan är A på kurs. Efter att han blev arbetslös den 1 Juli har han bara gått hemma, och det är så SKÖNT att vara ensam hemma igen! Bara jag och Ted (och katten Sickan förstås), och jag går runt och plockar lite för mig själv utan att bli irriterad på att A bara sitter vid datorn, underbart! Idag har jag tänkt fixa ett flaggspel till Teds rum, kanske kommer upp en bild på det senare om det blir klart (beror på Teds humör). Först tänkte jag att vi skulle ta oss en liten morgonpromenad.

Sydille

Jag får inte nog av att sy mössor och dregglisar till Ted, det är så roligt! Det kommer väl sluta med att han kan ha en ny mössa varje dag... inte alls onödigt...
Detta tyget är så fint, älskar randigt!


lördag 24 augusti 2013

Sjuklingar

Idag är vi inte pigga, vi har blivit förkylda allihop. Det började på Ted i förrgår, och igår började vi också att känna oss snoriga och matta. Så idag händer det inte så mycket. Fast Ted är ju pigg ändå och ska underhållas som vanligt, medan jag och A helst skulle vilja ligga under täcket hela dagen. Tänk när man kunde göra det när man var sjuk.



Fick en så fin inflyttningspresent häromdagen, av min fina Madde. Jag har letat efter en klocka länge, men inte hittat någon som jag fastnat för. Men med denna var det kärlek vid första ögonkastet, så underbar! Så nu pryder den sin plats i köket, och jag är så nöjd! 



onsdag 21 augusti 2013

Krypa?

Äntligen har Ted kommit på hur han ska stå på knäna, kan han kanske börja krypa snart? Det är så spännande att det händer grejer precis hela tiden. Jag sjöng och klappade händerna förut, och det dröjde inte länge förrän han klappade i händerna han också (inte mycket till klappande, men han slog iallafall).

I morse fick han också prova att äta bröd. Jag är så himla rädd att han ska sätta i halsen, men han behöver ju träna upp sin motorik också. Kul och gott tyckte han det var med mormors brödkaka. Efter en stund kom han dock på att det var lättare att använda huvudet för att få tag i brödet.


Vi testade havregrynsgröt också, det var sådär... Jag hoppas att man kan vänja honom med att äta det, vad mycket pengar man kan spara då!

Fågelholk

Pysslade ihop en liten fågelholk häromdan till Teds rum. Ska eventuellt sätta på lite spets och sy en liten fågel att sätta på pinnen. Ganska söt blev den iallafall. Har lånat idén av http://elinochalva.blogg.se/. 


Just nu tycker jag att Teds rum är lite tråkigt. Jag vill ha mycket färg i hans rum. Just nu ser det ganska sterilt ut. Jag funderar på att pyssla ihop ett stort flaggspel i massa olika färger och sätta upp på väggen, men eftersom det är helt nya tapeter vill jag ju inte göra hål i väggarna, hur ska man göra då? Jätteskönt med nya tapeter, men jobbigt att man inte vågar sätta upp så mycket på väggarna.

söndag 18 augusti 2013

Det går för fort!

Tiden går alldeles för fort, min lilla pojke är inte så liten längre! 7,5 månad är han nu, och jag undrar vart dom månaderna har tagit vägen? Men det blir bara roligare och roligare hela tiden, och jag begriper inte hur hjärtat kan rymma så mycket kärlek.



Kökshanddukar

Igår var min fina Madde här, så då blev det en hel sydag! Lite öm i rygg och nacke idag, men det är det värt, för titta på det fina resultatet.


2 kökshanddukar, 2 löpare och en dregglis blev det. Ovan är det bilder på handdukarna. Jag trodde att det skulle gå ganska fort att sy löpare och handdukar eftersom det "bara" är raka sömmar, men så fel jag hade! Jag som hade tänkt sy flera dregglisar och mössa, men det får vänta tills en annan dag!

fredag 16 augusti 2013

Tygladan

Nu har jag varit och inhandlat lite mer tyg, så nu ska det bli dukar, kökshanddukar, mössor, dregglisar och kanske ett förkläde. Kanske ska sy i morgon? Vi får se.
Har ju två kompisar som fått barn nyligen, och en som ska ha vilken dag som helst, då passar det ju bra att få en dregglis i present.



Pysselmamman